Aktualności

Warsztaty kulinarne w wydaniu GFL

W sierpniu w studio kulinarnym w Zdunowie odbyły się warsztaty kulinarne pod okiem Karola Okrasy i jego ekipy.

Nasi pracownicy spisali się na medal. Dania wyszły kolorowe i przepyszne. Do ich zrobienia kucharze używali między innymi produktów Fit&Easy. Przygotowane zostały dania takie jak: 

- sałatka Fit&Easy z marynowanym tuńczykiem i sosem salsa mango

- sałatka Fit&Easy Weekend z łososiem palonym na sianie i pesto z pieczonej papryki

- tagliata wołowa z chrustem z rukoli ze szpinakiem w curry

- spaghetti z marchewki w maślanym sosie krewetkowym

Rynek hurtowy opanowany - nowa usługa GFL

W raz z 1 lipca br. rozpoczęliśmy zupełnie nową usługę - dostawy na rynek hurtowy na terenie całej Polski.

Nasza obecna struktura pozwala na terminowe dostawy przy najniższych kosztach dla obu stron.

Krok po kroku powiększamy siatkę magazynów. Obecne trzy: Błonie, Sosnowiec i Niepruszewo są rozbudowywane. Nowe magazyny planujemy do roku 2020. 

22 miejsce w Runmageddon 2017

Drużyna GFL wystąpiła w Nocnym Runmageddon

Nasza wspaniała drużyna zmierzyła się z jednym z cięższych biegów - Runmageddon w Warszawie.
Na odcinku 6 km (czyli 8 km:)) musili pokonać ponad 50 przeszkód, w tym kontener z lodem. Dodatkowym utrudnieniem dla uczestników był fakt startu w nocy - bez czołowych latarek by się nie obyło.
Na 108 drużyn, zajęliśmy 22 miejsce - Brawo dla Chłopaków.
Następny start we wrześniu.

Z cyklu: zależy nam na czasie :)

Drużyna GFL wystąpiła w biegu Oshee 10 km - 2017

Zdrowy tryb życia to nie tylko dieta z Fit&Easy, ale również dobrze dobrany wysiłek fizyczny. Pracownicy GFL wzięli udział w kolejnej edycji Orlen Marathon, w biegu Oshee na 10 km. Wyniki z zeszłego roku poprawione - oby tak dalej !

Sportowy dzień w GFL

Razem ze spółką Siostrą wzięliśmy udział w GrandPrix o puchar GFL. 

Rywalizacja była zacięta, ale nic nikomu się nie stało :)

Zwycięzcom gratulujemy. 

Organizatorom wyścigu gokartowego RCW serdecznie dziękujemy za szkolenie i dopilnowanie bezpieczeństwa.

Tłusty czwartek

Bez pączków nie ma pracy

By tradycji stało się zadość - troszkę cukru nikomu nie zaszkodzi.

Serdecznie dziękujemy AR za pyszne świeże pączki :)

 

Galeria zdjęć

Budujemy nowy magazyn

w tym roku otwarcie nowego magazynu w Błoniu

Na przełomie kwietnia i maja planujemy otwarcie nowego magazynu chłodniczego w Błoniu. Nowa powierzchnia wyniesie ok. 8000 m2. Na regałach wysokiego składowania znajdzie się miejsce na ponad 4500 palet.

Powierzchnia crossdockowa to blisko 5000 palet przepływu na dobę.

Dodatkowym udogodnieniem będzie system dobo. Każda z 21 ramp, wyposażona w ten system, posiadać będzie również w czujki podjazdu z sygnalizacją świetlną, która ułatwi pracę zarówno kierowcy, jak i pracownikom magazynu. 

Postępy w budowie obserwujcie na naszym Facebooku 

https://www.facebook.com/Green-Factory-Logistics-461781127176879/

 

Galeria zdjęć

Trochę cukru nie zaszkodzi

Andrzejki świętowaliśmy z goframi.  Czekamy na tłusty czwartek :)

Galeria zdjęć

Promujemy zdrowie z Fit&Easy

Z racji naszych "korzeni" oraz chęci bycia zdrowym i fit, co jakiś czas organizujemy wśród pracowników akcję promujące zdrowy tryb życia.

Pierwszy krok to dieta. Codziennie, między posiłkami polecamy spożywać koktajle owocowe, warzywne i owocowo-warzywne. Każda porcja to bomba witaminowa, która wspaniale działa na kondycje włosów, skóry, paznokci, metabolizm. Warto pamiętać, ze taki koktajl należy spożyć maksymalnie do 15 min po zrobieniu. 

Galeria zdjęć

Piotr Pietrzykowski dla Hurt i Detal

Na trzy pytania od Pani Joanny Kowalskiej odpowiadał Prezes GFL

http://www.hurtidetal.pl/article/art_id,15969-61/trzy-pytania-do.../place,1/

Magazynowanie towarów jest szczególnie istotne dla firm, które nie posiadają warunków do samodzielnego ich przechowywania. Czym wyróżnia się Państwa oferta?

Cytując klasyka „Jeśli jest coś, czego nie potrafimy zrobić wydajniej, taniej i lepiej niż konkurenci, nie ma sensu, żebyśmy to robili i powinniśmy zatrudnić do wykonania tej pracy kogoś, kto zrobi to lepiej niż my”. Udział w kosztach transportu przedsiębiorstwa korzystającego z outsourcingu jest co prawda duży, ale udział w kosztach magazynowania już nie, co sumarycznie daje koszty średnie. Obsługa dystrybucji towaru o krótkiej dacie przydatności należy do najtrudniejszych. Spóźnienia czy brak realizacji dostawy skutkuje często karami finansowymi, a niekiedy zerwaniem współpracy. Doświadczenie jakie nabyliśmy przy realizacji dostaw Green Factory, dla których odmowa przyjęcia towaru wiąże się zazwyczaj z utylizacją, jest bardzo doceniane przez naszych obecnych partnerów biznesowych. Korzystając z naszych kompleksowych usług, mają możliwość bezproblemowo rozwijać własną sprzedaż, jak i dobre relacje z odbiorcą.

W GFL oferujemy najwyższą terminowość i poprawność wykonania zlecenia, przy zachowaniu temperatury w całym łańcuchu.

Posiadacie certyfikowane magazyny. Ile ich obecnie macie, jak wygląda ich zabezpieczenie i procedura przechowywania towarów?

Obecnie posiadamy certyfikaty w zakresie zgodności ze standardem IFS Logistics dla dwóch magazynów, w lokalizacjach w Sosnowcu oraz w Błoniu. Zapewniamy ochronę przed szkodnikami, posiadamy umowy w zakresie monitorowania oraz zwalczania szkodników przez firmy zewnętrzne, dodatkowo personel jest przeszkolony w zakresie postępowania w przypadku obecności szkodników w okolicach oraz wewnątrz magazynu. Kolejnym elementem jest przechowywanie produktów w odpowiednich warunkach (temperatura w zakresie od 2 do 6˚C lub inny odpowiedni dla produktów zakres, wilgotność poniżej 70%). W magazynach funkcjonuje stały monitoring temperatury i wilgotności, w przypadku przekroczeń natychmiastowy sygnał alarmowy powoduje podjęcie szybkich i skutecznych działań, aby przywrócić optymalne dla produktów wartości.

Co w ramach dystrybucji chłodniczej oferujecie swoim klientom?

W ramach dystrybucji nasi klienci mają zapewnione, że łańcuch zimna będzie zachowany. Produkty transportowane są w temperaturach zalecanych przez naszych zleceniodawców. Wszystkie załadunki z naszych magazynów są przewożone w zakresie od 2 do 4˚C. Przed załadunkiem u klientów oraz w momencie dostawy do punktów przeznaczenia, kierowcy mogą przygotować wydruk z rejestratora temperatury z naszych naczep.